Mozzarella and Avocado Canapé ~ Montaditos de Aguacate y Mozzarella

*Podéis encontrar la receta en español al final del post.

Good morning everybody! How are you doing? Enjoying the last days of summer? I hope so! Summer is known for being the perfect time to celebrate parties or just dinners at home with the family and friends, for those occasions here I bring you these easy but tasty appetizers: Mozzarella and Avocado Canapé.

mozzarella and avocado canape

I don’t know how you guys feel about avocados. I once read in twitter that avocados are the bacon of the vegetable kingdom… Let me tell you, I completely agree. Likewise bacon, avocados are known to be not very friendly with diets. You know, I’m trying to convince myself that I’m still on a diet (even though I keep eating ice cream, and cupcakes, and all sorts of sweets). Consequently, I only buy avocados like twice a year. I think they even taste better to me since I only eat them a very few times…

Do you have any ingredient or dish you only eat once or twice a year? Do you think it taste better since you are only able to eat it a couple of times? Besides avocados, it happens to me with the special Christmas bars we have here in Spain: turrón. Since it is only available during Christmas I only get to eat it at that time… And, believe me, it does taste like glory every time I eat a piece! Haha.

canape mozzarella avocado

Anyway, let’s get back to the canapé. You can use any bread you’re fan of. I decided to use those little baguettes because I thought they were too cute to let them go, haha. Whatever bread you use, I do recommend you toast it. This recipe is best served on crispy bread since the tomatoes tend to make the bread soggy.

Also, you should buy good mozzarella for this dish. Forget about the one with that huge discount. This recipe has very few ingredients, you should make sure all of them are high-quality ones!

avocado mozzarella canape

RECIPE

4 small-sized baguettes, or any bread of your choice
1 firm tomato
1 avocado
1 mozzarella cheese ball
Fresh basil leaves
Salt
Pepper

  1. Cut the baguettes in halves. Toast them.
  2. Slice the tomato and the avocado.
  3. Cut the mozzarella ball in slices.
  4. Wash and dry the fresh basil leaves. Chop them finely.
  5. Prepare the canapé by placing in order on the toasted bread the tomato, avocado and mozzarella.
  6. Sprinkle with the chopped basil leaves.
  7. Season with salt and pepper. Serve.
  8. ENJOY!

Adapted from the “Lecturas Cocina Fácil” magazine, nº 188.

mozarella avocado canape

¡Buenos días! ¿Cómo va la semana? ¿Aprovechando los últimos días de verano? ¡Eso espero! El verano es la estación perfecta para hacer cenas y comidas con los amigos y la familia. Para ese tipo de ocasiones os traigo esta receta: Montaditos de Mozzarella y Aguacate.

No sé qué opináis de los aguacates, yo me considero bastante fan de ellos. Hace un tiempo leí en twitter que los aguacates eran el bacon del mundo de las verduras. Sinceramente, creo que es verdad. Al igual que el bacon, los aguacates no es que sean muy ideales para las dietas. Veréis, estoy intentando convencerme de que todavía estoy a dieta a pesar de que no paro de comer helados, cupcakes y otras cosas dulces, jaja.

Por esta razón sólo compro y como aguacates un par de veces al año. ¿Tenéis vosotros un ingrediente o plato que sólo comáis un par de veces al año? ¿Creéis que por esa misma razón luego sabe mejor? Además de los aguacates, esto me pasa con el turrón. Ya que sólo lo tomamos en navidad cada vez que lo como me sabe a gloria, jaja. Especialmente hoy en día con todas las variedades que hay.

Pero volvamos a estos montaditos. Podéis usar el pan que más os guste para esta receta. Yo utilicé estas pequeñas baguetes porque, sinceramente, ¡me parecían tan cucas! jeje. Eso sí, uséis el pan que uséis es importante que lo tostéis antes de montar el montadito. Esta receta es mejor servida sobre pan tostado ya que el tomate tiende a humedecer el pan. Otro detalle, os aconsejo comprar mozzarella buena, nada de esa de 0.80 céntimos. Esta receta tiene muy, muy pocos ingredientes así que es mejor que os aseguréis de que cada uno de ellos es de la mejor calidad.

Espero que os guste la receta, ¡hasta el viernes!

mozzarella aguacate canape

RECETA

4 mini baguettes
1 tomate firme
1 aguacate
1 bola de mozzarella
Hojas de albahaca fresca
Sal
Pimienta

  1. Cortad las mini baguettes por la mitad y tostadlas.
  2. Cortad el tomate en rodajas.
  3. Pelad el aguacate, sacadle el hueso y cortadlo en rodajas.
  4. Cortad en rodajas la bola de mozzarella.
  5. Lavad y secad las hojas de albahaca. Picadlas muy fino.
  6. Haced los montaditos: poned en orden rodajas de tomate, aguacate y mozarella.
  7. Espolvoread con las hojas de albahaca.
  8. Salpimentad al gusto. Servid inmediatamente.
  9. ¡BUEN PROVECHO!

Receta adaptada del nº 188 de la revista “Lecturas Cocina Fácil”.

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s