Easy Chicken Satay ~ Satay Fácil de Pollo

*Podéis ver esta receta en español al final del post.

Hello! How are you doing, friends? Struggling to get through the week? C’mon, we’ve already got over half the week! How about we celebrate it with a quick but delicious dish? Here you go: Easy Chicken Satay.

satay-chicken

I can’t believe it’s already November! Don’t get me wrong, I love that we are getting close to Christmas. I can’t wait for Christmas decoration, and Christmas music and the lame TV films, and of course food! Yes! Big celebrations with the whole family and the closest friends. Aish, I’m already dreaming about those days…

However, we’ve still have some weeks to go. While we wait for Christmas to come, I think you should give it a try to this quick and easy dish. If you follow my foodblog, you have probably noticed I’m very fond of Asian food. I think stir-fry is the best way to cook  a lot of vegetables while keeping each of their flavours.

chicken-satay

The satay sauce is just the icing on the cake. I know not everybody will like this recipe. My own bf didn’t like it! However, to those of you who are very much into Asian-style cooking, you’ll love this recipe😉

RECIPE

2 TBsp olive oil
Juice of 1/2 lime
1 tsp ginger
1 tsp salt
1 chicken breast, diced
2 TBsp olive oil
1 onion, chopped
1 green chilli pepper, finely chopped
1 garlic clove
125gr peanut butter (you could either use smooth or crunchy pb)
6 – 8 TBsp water
Juice of 1/2 lime
1 carrot, peeled and diced
1 red pepper, chopped
A bunch of asparagus, diced
*Egg noodels or rice to serve with (optional)

  1. Combine in a mixing bowl 2 tablespoons of olive oil, the juice of half a lime, the ginger, and the salt. Add the diced chicken breast and mix carefully. Cover the bowl with cling film and leave in the fridge for about an hour.
  2. While the chicken is absorbing all the flavour, make the satay sauce. Begin by heating the olive oil on a shallow pan.
  3. Add the chopped onion, the chilli pepper and the garlic clove. Cook at medium heat until the onion is golden brown.
  4. Add the peanut butter, the lime juice and between 6 to 8 tablespoons of water. Keep stirring until is all well combined.
  5. In a different pan, stir-fry the chicken until well cooked. Add in the vegetables (the carrot, the red pepper and the asparagus). Cook until tender.
  6. To serve the dish, place the chicken and vegetables in a plate. Pour the satay sauce on top.
  7. Serve the chicken and vegetables with egg noodles or rice.
  8. ENJOY!

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¡Hola! ¿Cómo vais? ¿Cuesta seguir con la semana? ¡Ánimo! Que ya vamos por la mitad😉 ¿Qué os parece si lo celebramos con una receta fácil y rápida? Aquí os dejo la receta para este plato delicioso: Pollo con salsa Satay.

¿No os parece increíble que ya estemos en noviembre? No me malinterpretéis, me encanta que cada vez esté más cerca la navidad. Estoy deseando que llegue ya todo, las decoraciones, la música, la comida… ¡Incluso las películas cutres navideñas que siempre echan por la tele! Si es que la navidad es de las mejores fiestas, perfecta para estar con la familia y los amigos… Aish! Ya estoy soñando despierta, jeje.

En fin, como aún nos quedan unas cuantas semanas vamos a dedicarnos al día a día. Si seguís este blog, probablemente habréis notado que soy fan de la comida asiática. La verdad es que creo que cocinan las verduras como nadie, además de ser muy sano. En este plato, la salsa satay es la guinda del pastel. Sé que a algunos de vosotros no os gustará la receta (mi chico es uno de esos), pero a los que os guste la cocina de estilo asiático (como a mí) seguro que os encantará esta receta.😉

pollo-satay

RECETA

2 cdas de aceite
Zumo de 1/2 lima
1 cdita de jengibre molido
1 cdita de sal
1 pechuga de pollo, en dados
2 cdas de aceite de oliva
1 cebolla, picada
1 guindilla verde, finamente picada
1 diente de ajo, picado
125gr mantequilla de cacahuete (puede ser tanto crujiente como suave)
6 – 8 cdas de agua
Zumo de 1/2 lima
1 zanahoria, pelada y cortada en rodajas
1 pimiento rojo, picado
Unos cuantos espárragos trigueros, cortados
*Arroz o noodles de huevo para acompañar (opcional)

  1. Mezclad el aceite, el zumo de lima, el jengibre y sal en un bol. Añadid la pechuga de pollo en dados y mezclad bien. Tapadlo con film transparente y dejadlo en la nevara 1 hora.
  2. Mientras el pollo está en la nevera haced la salsa satay. En una sarten de fondo grueso calentad las otras 2 cucharadas de aceite. Echad la cebolla, el ajo y la guindilla y cocedlas a fuego medio hasta que la cebolla esté blanda.
  3. Añadid la mantequilla de cacahuete, el zumo de lima y entre 6 y 8 cucharadas de agua. Sin parar de remover dejad hervir a fuego lento.
  4. Una vez el pollo haya estado 1 hora en la nevera, sacadlo, escurridlo y hacedlo a la plancha en una sartén diferente a la salsa. Añadid la zanahoria, el pimiento y los espárrados. Cocinadlos hasta que estén tiernos.
  5. Para montar el plato, poned el pollo y las verduras en un plato. Echad por encima la salsa satay.
  6. Si queréis, acompañad el plato con unos noodles o fideos chinos, o con arroz blanco.
  7. ¡BUEN PROVECHO!

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